Drakenbootraces

De strijd van de beste drakenboot roeiers barst los! Dit jaar kan jij met je team van collega’s, vrienden of familie strijden voor de titel in de grachten van Groningen! Laat jouw team de rest achter zich en ga je er met de winst vandoor? Meld je dan snel aan!

 • Buiten
 • 28 Augustus
Direct een offerte? Of bel 050 54 11 706

Meer over Drakenbootraces

Drakenbootraces 2017! Waar wacht je nog op? Schrijf je snel in!

Meteen inschrijven? Stuur een mailtje met jouw gegevens naar: wendy@breakout-verwondering.nl

Drakenbootraces 2017

‘Een teamuitje, netwerkborrel en gezellig samenzijn in 1!’

Op maandag 28 augustus, tijdens de viering van Bommen Berend, vinden de Drakenbootraces plaats! Ieder jaar weer strijden de teams voor de titel ‘snelste drakenboot racers van Groningen’. Niet alleen strijd je voor de titel, maar ook voor 250,- die naar een goed doel gaat!

Van de A-brug tot de Vissersbrug, onder luid gejuich van het publiek aan de kant varen jullie de race van je leven! Niet in een gewone kano, maar in een heuse Drakenboot, compleet met kop en staart. Na hard werken is het tijd voor een frisje of borrel. Tijdens het bijkomen zal de netwerkborrel van start gaan en kunnen jij én je collega’s laten zien waarom jullie bedrijf misschien niet in het water, maar wel in jullie vakgebied de winnaar is.

Met een team van 10-14 personen kan je je opgeven om deel te nemen. Ga de strijd aan tegen jouw collega’s, of daag je concullega’s uit om jouw team te komen verslaan. (Bijna) zeker zijn van de winst? Wij verzorgen natuurlijk ook trainingen!

Halen jullie dit jaar die prijs binnen en mogen jullie jezelf een jaar lang Drakenbootkampioenen noemen? Geef je dan snel op en maak het waar! Wil jij graag racen tegen een andere afdeling of een concurrerend bedrijf? Daag ze uit en wij zorgen dat jullie tegen elkaar varen in de eerste ronde!

Opgeven kan tot 31 juli 2017.

Wat is Drakenbootracen?

De drakenbootrace is een 2000 jaar oude Chinese Traditie. Het is een vruchtbaarheidsritueel dat in de Zuid-Chinese valleien werd gehouden met als doel de regen aan te moedigen om de gewassen elk jaar weer te laten groeien. Tegenwoordig is het een leuk evenement met als doel lol hebben! Een drakenboot lijkt op een grote kano, waar 10-14 personen in kunnen. Een team bestaat dan ook uit minimaal 10, maximaal 14 personen. Met de kop en staart van een draak vaar je door de grachten van Groningen. Zo snel mogelijk natuurlijk, zodat die prijs met jullie mee naar huis gaat!

Ik heb nog nooit in een drakenboot gevaren

Ook dit jaar kun je met je team komen trainen bij Break Out Grunopark. Dit vergroot niet alleen je kans om te winnen maar het is ook een gezellige ervaring en goed voor de teamspirit! Ook als je nog nooit in een drakenboot hebt gevaren kan je gewoon meedoen. Wij gaan jullie alle ins en outs van het drakenbootvaren leren, zodat jullie een goede kans maken om te winnen!

Wanneer en waar gaat het plaatsvinden?

Ieder jaar rond Bommen Berend worden de drakenbootraces georganiseerd. Dit jaar vallen de Drakenbootraces op 28 augustus.  In de grachten van Groningen varen de drakenboten van de A-brug naar de Visserbrug. Onder luid gejuich van het publiek natuurlijk!

Zijn er alleen drakenbootraces op dit Evenement?

Nee, er is nog veel meer te doen! Rondom de drakenbootraces is er een stripboeken en kunstmarkt, heel veel muziek, verschillende kinderactiviteiten en uiteraard een afsluitende netwerkborrel! Genoeg ingrediënten voor een gezellige dag vol activiteit!

Hoe kan ik meedoen?

Heb jij een team bij elkaar en wil je je graag opgeven voor de drakenbootraces? Dat vinden wij erg leuk! Vul het inschrijfformulier in en stuur hem naar: wendy@breakout-verwondering.nl. Opgeven kan t/m 31 juli 2017. Hoe eerder je je opgeeft, hoe langer je nog kan trainen!

 

Direct een offerte voor Drakenbootraces?

Daarom Break Out

 • Keuze uit meer dan 100 activiteiten
 • Alles op 1 locatie
 • Lekker eten!
 • Op 10 minuten van de stad Groningen

Combineer deze activiteit met een winterbarbecue!

Combineer deze activiteit eens met een heerlijk diner in Restaurant Winterkost

Onze Winterbarbecue

Tevreden klanten boeken bij Break Out

 • _______________________
 • Jaarlijks 30.000 bezoekers
 • 600 events per jaar
 • Een gemiddelde waardering van 8,7
 • 150 bedrijven per jaar