Noorder Wakeboard Challenge: 12 Mei

Noorder Wakeboard Challenge

De Noorder Wakeboard Challenge wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Het vindt plaats op kabelskibanen in Noord- en Oost Nederland en biedt een podium voor recreatieve en beginnende wakeboarders om in wedstrijdverband het met elkaar op te nemen.

Deelnemen kan nog steeds! Maar kijken mag natuurlijk ook. Ons terras aan het water is gewoon geopend om onder het genot van een lekker drankje de gaafste sprongen te bekijken.

WAT IS DE NOORDER WAKEBOARD CHALLENGE?

De NWC richt zich met name op beginnende en gevorderde wakeboarders, om wedstrijdervaring op te doen. Maar ook is het bedoeld om andere  wakeboarders van het Noorden te leren kennen en om eens op een andere kabelskibaan te wakeboarden.

Deelnemen is dan ook belangrijker dan winnen. Bij deze roepen we alle wakeboarders uit Noord Nederland op om zich op te geven. Je kunt op één locatie meedoen, maar het is natuurlijk het vetste om op alle vijf tourstops mee te doen, zodat je de hele competitie meemaakt.

WAKEBOARDEN

Wakeboarden is een relatief nieuwe sport, dat te vergelijken is met snowboarden. Het verschil is dat dat het op het water gebeurt en de wakeboarder wordt voortgetrokken door een kabelinstallatie. Een wakeboarder kan aan die installatie hele hoge en complexe sprongen maken, maar ook verschillende obstakels zorgen ervoor dat er indrukwekkende “tricks” worden gemaakt. Het combineren van zoveel mogelijk verschillende tricks zorgt voor een hoge jurywaardering. Hierbij worden de moeilijkheidsgraad en een mooie stijl ook in de beoordeling meegenomen.

Wakeboarden in Noord-Nederland

Het niveau van de deelnemers in het Noorden is de laatste jaren erg gestegen. Verscheidene noordelijke wakeboarders hebben in het afgelopen jaren podiumplaatsen gehaald op Nederlandse én internationale wedstrijden. Zo komt Sanne Meijer, wereldkampioen Ladies, uit de provincie Groningen!
Deze wakeboardcompetitie draagt daar ook een steentje aan bij, doordat de wakeboarders elkaar uitdagen om de volgende tourstop nog betere tricks te maken.

Bron: https://www.noorderwakeboardchallenge.nl/

Dit bericht is gepost in Nieuws. Bookmark de link.